Vad innebär aktiv semester?

Gillar du att vara aktiv på din semester samtidigt som du delar dina upplevelser med andra? Då passar denna res-form dig! Träning, fysiks aktivitet och välmående är otroligt viktiga inslag för människor idag vilket har gjort att träningsresor förmodligen aldrig varit så populärt. Vi vill därför slå ett slag för vår nya resform; Aktiv semester i grupp.

Aktiv semester är ett begrepp som vi på Travelresearch själva myntat och som vi gärna vill sprida till omvärlden. Det är inte rena träningsresor som kräver massa tidigare erfarenhet eller god fysik eller där varje dag handlar olika typer av träningspass. Resorna ska vara utformade för människor som vill uppleva ett nytt land tillsammans med andra samtidigt som olika aktiviteter blir ett naturligt inslag varje dag. Det kan vara allt från en tidig morgon-jogg på stranden innan frukost, Yoga i soluppgången, en vacker hike bland vattenfall och vacker natur eller rafting ner för en forsande flod. Aktiviteten anpassas efter naturliga förutsättningar på plats och efter gruppens fysik.

Resan ska även bygga på gruppdynamik och gemenskap, trevliga, middagar och fester, allt sådant som skapar minnen för livet och som ska inspirera till ett mer aktivt liv.

Resan leds av svensk guide som även ska fungera som inspiratör och aktivitetsledare; Sofia Englund. Sofia har under många år bott i Sri Lanka och skapat de kontakter och nätverk som krävs för att göra denna resa extra speciell. Allt från gästande instruktörer, festliga inslag och överraskningar.
Läs mer under ”reseledarprofil”.

Resornas upplägg kommer att se olika ut beroende på destination och gruppens storlek, men det ska finnas en röd tråd genom samtliga gruppresor vi arrangerar.
Varje dag ska innehålla minst en fysisk aktivitet som kommer att anpassas efter gruppen och varje ställes naturliga förutsättningar. Är vi exempelvis på stranden kommer aktiviteterna att anpassas efter strand och vatten, både i grupp och individuellt. Är vi uppe i bergen kommer vi utnyttja naturen med alla dess förutsättningar eller är vi i en storstad utnyttjar vi stadens faciliteter på ett aktivt sätt. Ingen dag kommer vara den andra lik.

Inga förkunskaper krävs. Däremot är det bra om du har en bra grundfysik och inte är helt främmande för träning. Du kommer själv att kunna välja vilka aktiviteter du vill ta del av, dvs kommer det finnas alternativ om det är något du känner att du inte klarar av eller orkar göra just den dagen. Det viktigaste är din inställning, att du är positiv och bidrar till en god stämning och bra gruppdynamik. Alla vet att dåligt humör och negativitet kan smitta av sig till övriga deltagare.

God hälsosam mat och dryck ska vara ett naturligt inslag varje dag. Alla måltider behöver inte ätas tillsammans, men det skapar självklart mer sammanhållning i gruppen. Det kommer arrangeras en del middagar och fester under resan som exempelvis grillfest på stranden med eldshow osv.

Tänk på att detta program kan komma att ändras pga väder, vind eller andra faktorer som är utom vår kontroll

Tanken är att du efter resan ska återvända hem med mer energi än innan du åkte, ha massa häftiga upplevelser samt nya härliga bekantskaper som kanske blir framtida vänner eller resekompisar.

Men resan slutar inte efter din hemkomst. Syftet med upplägget är även att du som resenär efter resan ska inspireras till en aktiv livsstil i förlängningen. Att ta vara på dagen, fylla den med aktiviteter för att må bra samt att självklart fortsätta följa Travelresearch på kommande aktiva resor i grupp