• -Outsourca din IT-utveckling till Sri Lanka- Hög kompetens till en låg kostnad
  • -Företagsresor till Sri Lanka- Upptäck möjligheter för ditt företag

Sri Lanka

DSC_0385_225x251Res till den outforskade pärlan Sri Lanka

En outforskad pärla är precis rätt beskrivning av detta fantastiska och fascinerande land. Älskar du att resa och vill uppleva något unikt och exotiskt och dessutom till ett relativt billigt pris är Sri Lanka rätt resmål för dig.

Sri Lanka är en åretrunt- destination som mer eller mindre har allt! Ett fattigt och litet land till ytan men med en enorm rikedom av ingredienser många andra länder saknar. På mindre än några timmar kan du dessutom resa genom ett flertal klimatzoner och landskap som ger känslan av att ha besökt flera olika länder på en och samma dag trots att du inte förflyttat dig många cm på kartan. Du har allt samlat på en så liten yta att du på din semester hinner med allt vad du kan tänkas vilja göra.  Åk med grabbarna på en ren golfresa till Sri Lankas häftiga utmanande golfbanor med fantastiska omgivningar, upplev Sri Lankas kuperade landskap på två hjul på vår unika cykelresa, eller slappa på någon av Sri Lankas härliga stränder med en kall drink i handen. Sri Lanka har något för alla!

Sri Lankas pärlformade landområde befinner sig bara några mil utanför Indiens sydspets och är känd som Ocianiens pärla på grund av landets naturliga skönhet. Inga adjektiv I världen kan däremot (beskriva landet med)göra landet rättvisa, Sri Lanka är ett land som måste upplevas med egna ögon!

DSC_0604_470x157Landet är vackert inifrån och ut med allt från sina vita sandstränder med kristallklart vatten som sträcker sig kilometervis längs kusterna, till “hillcountrys” höga bergstoppar med gröna teplantager, regnskogar och rika djurliv. Det som sätter pricken över iet och är det som skiljer Sri Lanka från många andra länder är landets fantastiskt vänliga befolkning som visar en gästfrihet, respekt och generositet som gör att man som turist verkligen känner sig välkommen. Trots mycket fattigdom så visar landet och dess invånare upp en rikedom som många andra länder saknar. 

Karta

Bästa av det bästa…                                                                                tr-logo-2
För att uppleva Sri Lanka på ett så bra och smidigt sätt som möjligt rekommenderar vi att resa med en bra erfaren researrangör som ger dig möjlighet att uppleva det “riktiga Sri Lanka”, det vill säga som ger dig möjlighet att komma till platser du annars inte hade hittat till, eller aktiviteter svåra att arrangera på egen hand. Därför har vi på Travelresearch spenderat lång tid här i landet för att skaffa oss den expertis, erfarenhet och förståelse som krävs för att kunna erbjuda dig det bästa av vad landet har att erbjuda. Sri Lanka är ett fantastiskt land på så vis att trots landets lilla storlek så har landet så mycket att ge, mer än många andra länder har tillsammans.

Inte bara sol och bad…
Efter åren som gått har vi även insett att landets vackra natur, vänliga befolkning och goda mat inte är det enda som kan locka människor att resa hit. Landet är ett perfekt resmål för dig som har speciella intressen eller gillar utmaningar och äventyr. För dig som exempelvis spelar golf har vi utformat en utmanande och spektakulär rundresa med golfen i fokus där du upplever Sri Lankas vackra natur samtidigt som du får en golfäventyr du sent kommer att glömma. Rundresan DSC_1040passar även hela familjen då vi med enkelhet anpassar resan efter allas intressen och önskemål, även för den som inte gillar att hålla i klubban. Det är inte heller många som vet att Sri Lanka är ett perfekt resmål att besöka för dig som är intresserad av fåglar och fågelskådning. Det varierade landskapet med dess frodiga växtlighet samt isolationen från Indiens fastland gör att Sri Lanka har ett enormt utbud av fågelarter, mer än 400 varav 26 är unika just för Sri Lanka. Vi kan ordna både individuella rundresor med fokus på fågelskådning, eller för större grupper som vill ha upplevelserna tillsammans. Sri Lankas kuperade landskap gör även landet till ett fantastiskt destination att uppleva från två hjul det vill säga från cykeln. Ta resan från “hillcountrys” bergsområden och rulla ner till de mer tropiska områdena i söder och se Sri Lanka från ett helt annat perspektiv. Området i Kitulgala ger även möjlighet till lite mera actionfyllda cykel-uppelvelser på Mountainbike där du susar fram genom ett av landets våtare regnskogsområden.

Andra projekt på gång…
Vi på Travelresearch har även en del sidoprojekt på gång (TR-Project) som tillsammans med våran försäljning av resor ska skapa en intressant helhet. Projekten ska gynna alla involverade parter men framförallt Sri Lanka som land och dess lokalbefolkning. Det är mycket viktigt för oss att den pågående DSC_0975_225x151utvecklingen i landet sker på rätt sätt, att vi bidrar med det vi kan för att hitta gröna lösningar till våra resor samt att välja sammarbetspartners som delar samma värderingar som vi. Genom att resa med oss ser vi till att du får den bästa tänkbara semestern där du verkligen kan slappna av och överlåta planeringen till oss. Med bil och egen chaufför åker du runt landet på ett väldigt smidigt och flexibelt sätt samtidigt som det finns massa utrymme för spontanitet att åka till platser du kommer på att du vill besöka under resans gång. Det är du som bestämmer och vi som ordnar! Efter uppstarten av våra sidoprojekt kommer även ditt val att resa med oss innebära att du på olika sätt är med och stöttar landets lokalbefolkning och utveckling.

Boka din nästa resa med oss!

 


Med en land så rik på kryddor och ingredienser som Sri Lanka är det ingen hemlighet att maten här är lika spännande som välsmakande. Under högtider står maten i centrum och folket spenderar många timmar framför spisen för att tillaga dessa extraordinära rätter med mycket kärlek och omsorg som får svenska köttbullar att blekna. Basen i de flesta rätter är ris som serveras på många olika sätt. Det mest populära är ”rice and curry” vilket de flesta lokala äter både som frukost, lunch och middag.
Deras olika metoder för att mala och rosta kryddor och örter ger en varierad och spännande smakupplevelse. Förutom ris är chili det som dominerar i de flesta maträtter.

Rice and Curry: 

Sri Lankansk Rice and curry serveras vanligtvis som en mängd olika välkryddade smårätter ofta innehållande, grönsaker, kött, fisk och lokala kryddor och örter. Chili används friskt i de flesta blandningarna samt andra ingredienser som gurkmeja, kanel, kardemumma, koriander, curryblad, senap och kokosmjölk där chili framträder starkast. Torkad fisk är även en smaktillsats som ofta förekommer. Detta äts med ris och med något tillbehör som en mangochutney och papadam. Är det inte tillräckligt stark tillsätts gärna sambol för att ge extra sting.

Alternativ finns självklart för de som inte gillar för stark mat och man kan oftast be att få det ”less spicy” så tillagas det så det passar dina smaklökar. Annars är ett tips att titta på färgen av grytan, ju ljusare den är desto mildare är den.Det tar ofta många timmar att förbereda en riktig ”rice and curry” och vill man ha det till frukost får man oftast beställa det dagen innan.

Short eats: 

Den perfekta lunchen för den på resande fot är Sri Lankas “short eats” som säljs över hela landet i varierande former och smaker. Som namnet antyder är detta en något mindre munsbit som köps i farten i någon av städernas små vägbutiker även kallade “hotels”. Vanligast är ”rotti” vilket är ett bröd gjort av kokos inbakat med olika fyllningar – allt från kyckling till vegetariskt – Detta är en sensationell smakupplevelse som ofta smakar helt olika beroende på var du befinner dig i landet.

Devilled dishes: 

För den chiliälskande är “devilled” något som definitivt ska DSC_0764_225x111provas. Det är antingen kyckling, räkor eller beef blandade med en chilibaserad sås och andra grönsaker till en röra serverad med ris. Oftast är den mycket stark vilket kan anas från namnvalet.

Kotthu rotti:

Man hör på långt håll hur den srilankanska specialiteten kottu-rotti  tillverkas då rotti-bröd hackas till små små bitar  i stora järnpannor och steks därefter tillsammans med grönsaker och ditt eget val av kyckling, fläskkött eller nötkött. Gatorna fylls av härliga dofter av olika kryddor  och lokalbefolkningen samlas och äter ofta på stående fot på gatorna utanför de små restaurangerna vilket ger en härlig stämning och atmosfär.

Hoppers:

Denna lokala specialitet äts flitigt av de flesta Sri Lankaner. Den består av en skålformad knaprig pannkaka som skickligt tillagas i en het panna och ofta serveras med ett stekt ägg eller banan i mitten.

Wattalappam: 

Detta är en smakrik pudding gjord på kokosmjölk och ägg och är signatur- efterätten i norra Sri Lanka. Olika kryddor som kardemumma ger en karaktär både unik och välsmakande. Wattalappam är en tamilsk specialitet och äts oftast på deras högtider.

PUNKTBestig Sigiriya Rock och njut av den fantastiska utsikten på toppen.

PUNKTTa den hisnande, fantastisk vackra, tågresan mellan Kandy och                                    höglandets små byar,exempelvis Nuwara Eliya

PUNKTTa en runda golf på någon av de vackra utmanande golfbanorna i                                    Colombo, Kandy , Trinco eller Nuwara Eliya.

PUNKTSe solnedgången från Mt Lavinia Hotel i Colombo.
PUNKTTa en promenad längs Galle Face Green i Colombo. (söndagar är något                    extra då alla Colombos familjer verkar vara där)
PUNKTÅka till sydkusten och äta deras fantastiska “seafood- platters”
PUNKTUppleva soluppgången från “Lovers Leap” i Trincomalee medan du                            blickar ut över byns fiskare ute på havet.
PUNKTTa en snorklingtur till Pigeon Island  och snorkla med ” reef-sharks” och                    sköldpaddor.
PUNKTÅka på whale- watching från Mirissa
PUNKTTa en tidig vandring till Horton Plains och njut av den magiska utsikten vid “Worlds end” .
PUNKTÅk på Jeepsafari i någon av Sri Lankas häftiga nationalparker,                                      exempelvis: Yala, Minneriya, Kumana eller Udawalawe.
PUNKTSe solnedgången från Cave Temples i Dambulla.
PUNKTRafta ner for Kelani River i Kitulgala
PUNKTAtt äta några av Sri Lankas kända “short eats” som exempelvis fyllda                        Rottis eller kottu rotti.

För mer information och bokning, kontakta oss nedan så hör vi av oss till dig.

Ditt namn (obligatorisk)

Din e-mail (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande