Sofia Englund

Att ha livet som sitt jobb

Sofia Englund, en av grundarna till Travelresearch, kommer att följa med som reseledare/ aktivitetsguide på resan och aktivera och inspirera deltagarna till ett fortsatt aktivt liv.

Efter diverse utbildningar och år på resande fot runt om i världen har Sofia stor erfarenhet inom branschen. Olika serviceyrken, utomlandsjobb samt hennes aktiva livsstil har lett till ett ökat intresse för turism och som i sin tur lett till födelsen av Travelresearch AB och hennes annorlunda livsstil.

Sofias liv i korta drag:

2014- Nutid- Driver reseföretaget Travelresearch AB. Sofia har de senaste 6- 7 åren spenderat mycket tid i Sri Lanka för att skaffa sig den kunskapen som krävs både om landet och för kulturen.

– 2013- Spenderade 6 månader på Hawaii i samband med studierna. Den enskilda firman Travelresearch startades för konsultuppdrag i USA.

– 2012-2014- Kandidatexamen i Service Management Turism vid Lunds Universitet Campus
Helsingborg. En utbildning inom turism, marknadsföring, ekonomi och ledarskap.

– 2007- 2012- Arbetade i diverse länder inom service som bland annat guide, skidlärare, serveringspersonal & vikarie. Hon gjorde även en 6 månader lång resa till Sydamerika med ryggsäck.

– 2007- Reseledarutbildning i Spanien för Service og Co

När vi startade Travelresearch för några år sedan var tanken att företaget skulle vara mer än bara ett reseföretag..mer än bara ett jobb att gå till varje dag. Vi skulle tillsammans skapa en ny livsstil och en hållbar vardag..en livsstil och vardag där vi har livet som affärsidé och därmed livet som vårt jobb.

För mig handlar det om att skapa värde och mening för varje dag. Inte bara blicka mot fredagen, helgen eller kommande semestern. Det är viktigt att ha kul och må bra hela tiden.
Därför har välmående och hälsa alltid hängt ihop med träning och en aktiv livsstil. Jag vill nu därför slå ett slag för denna nya resform : Aktiv semester i grupp som även ska inspirera till ett fortsatt aktivt liv i förlängningen.
Att träna behöver inte vara superjobbigt och tråkigt. Det gäller bara att hitta en träningsform som passar dig och din livsstil. Integrera träning och motion i vardagen så att det blir lika naturligt att röra på dig som att gå i säng på kvällen.

Jag har rest mycket under mitt liv, bott i diverse länder och därmed haft många olika jobb. Jag har däremot alltid tagit med mig min träning dit jag rest..bara i olika former som exempelvis: Löpning, cykling, dans, gruppträning, vattenskidor, skidor, intervallträning, trappträning, simning, vandring för att nämna några . Ett aktivt liv ger dig mer energi än du tror.
Missa inte chansen att följa med på denna fullspäckade resa och ta del av träning, upplevelser, sol, bad, fester och gemenskap. Vem vet…den kanske förändrar ditt liv!

Jag kommer att vara med på resan som daglig reseledare och aktivitetsguide, någon som man kan vända sig till vid problem eller frågor och någon som deltar i alla aktiviteter på programmet. Tanken är även att jag ska följa med som inspiratör för att motivera och inspirera resenärerna till en aktiv och hälsosam livsstil i förlängningen.
Vi kommer att ha ett fast program som resenärer kan ta del av före avresa. Men jag kommer alltid att finnas på plats för spontana aktiviteter, inslag och förslag under resans gång. Jag vill skapa en gruppdynamik och stämning i gruppen där vi upplever och skapar minnen tillsammans. Det ska finnas möjligheter att skaffa nya vänner, resepartners, träningspartners eller vad det nu kan vara.
Jag vill att alla lämnar Sri Lanka med mer energi än innan avresa