Rundresor / Nature

Fågelskådning i Sri Lanka ( resan går under rådande omständigheter inte att boka)

Ta chansen att se över 400 olika fågelarter varav 26 arter är unika för Sri Lanka

Resväg

Negombo Kitulgala Nuwara Eilya Hambantota Deniyaya

Detaljerad resplan

Du blir mött och assisterad direkt vid ankomst på den Internationella flygplatsen i Sri Lanka och därefter transporterad till  hotellet i Negombo. Negombo är en stad på Sri Lankas västkust känt för sin stora fisk industri och för sina långa fina stränder.

Incheckning på hotellet. På kvällen åker vi på en båttur på  Muthurajawela Lakes lugna vatten där ni bland annat kommer se en mängd fåglar i olika färger och former. Ni kommer även se lokalbefolkningen bada längs floden vilket bidrar till den härliga stämningen. När vi når stranden njuter vi av solnedgången. 

Övernattning på The Camelot

 

Efter frukost checkar vi ut och åker vidare mot byn Kitulgala som gränsar till floden Kelanis forsande vatten. Kitulgala är inte bara känt för sin häftiga river rafting utan även för stället där den Oscarbelönade filmen “The Bridge on the River Kwai” blev inspelad. Med sin otroliga grönska, vackra landskap och vänliga lokalbefolkning är Kitulgala absolut stället att åka till om du vill uppleva en blandning av avkoppling, spänning och äventyr.  Så utmana dig själv genom att rafta ner for Kelani River, eller trekka genom Kitulgala forrest. Omgivningen ger känslan att vara mitt i en Indiana Jones film och ägaren av hotellet du bor på ser ut att vara tagen direkt ur filmerna.

Vid ankomst vandrar vi genom regnskogen och ser områdets inhemska fåglar. Många fågelentusiaster kommer hit varje år bland annat för att se 23 av landets 26 inhemska fåglar. 

Övernattning på Rafters Retreat

Dagen spenderas på egen hand. Utforska Kitulgalas vackra omgivningar, eller kasta dig ut för floden för en häftig rafting-upplevelse.

 

 

Övernattning på Rafters Retreat

Efter frukost tar vi den spektakulära tågturen till bergsbyn Nuwara Eliya även kallad ”Little England ” på grund av den engelska arkitekturen som tillkom då engelsmännen var här och härjade. Staden ligger mycket vackert i bergen på ca 2000 meters höjd vilket gör att klimatet är kallare än övriga Sri Lanka.  Glöm inte att ta med en extra tröja.

Vi besöker St Clair och Devon Falls som ligger precis utanför staden. 

Övernattning på: St Andrews

 

Efter frukost åker vi till nationalparken Horton Plains, även kallad “Worlds End”. En fantastisk vandring som vi rekommenderar att genomföra tidigt på morgonen. Vandringsleden tar dig genom varierande gräslandskap med vattenfall och fantastisk natur som inte går att se på andra ställen i Sri Lanka. Det är även ett viktigt område för att skåda fåglar inte bara inhemska fåglar utan även fåglar kända för just Horton Plains. En av turens höjdpunkter är “Worlds End” som ger känslan av att stå vid världens ände. Hela landskapet öppnar sig, bergssidan stupar rätt ner och utsikten är magisk och helt obeskrivbar. Har man tur kan sydkustens stränder skymtas i horisonten. På eftermiddagen fortsätter vi till Hambantota där vi spenderar natten.

Övernattning på Peacock Beach Hotel

 

Efter frukostbesöker vi Bundala Nationalpark. Bundala Nationalpark är verkligen parken för fågelälskaren och är hem för över 150 olika fågelarter, bland annat 2000 flamingos. Det sägs att höjdpunkten är att se den sällsynta svarthalsade storken och Strandtjockfoten. 

Övernattning på Peakock Beach Hotel

 

Efter frukost åker vi vidare mot Deniyaya där vi spenderar resten av dagen i området och njuter av omgivningarna.

Övernattning på Rainforest Eco Lodge

 

Efter frukost besöker vi Sinharaja Rainforest som är med på Unescos lista över världsarv. Skogen är känd för sin stora variation av fåglar, upp mot 160 olika arter. Sinharaja är även känd för sin ”birdwave” det vill säga då flera olika fågelarter rör sig i samma flock samtidigt. Det kan skådas i många delar av världen men det är mycket speciellt i Sinharaja då antalet olika arter som flyger tillsammans är ovanligt många, samt att de flyger tillsammans ovanligt länge.

Övernattning på Rainforest Eco Lodge

 

Efter frukost lämnar vi Deniyaya för att inta flygplatsen i tid för avresa mot Sverige/ Skandinavien

 • -Outsourca din IT-utveckling till Sri Lanka- Hög kompetens till en låg kostnad
 • -Företagsresor till Sri Lanka- Upptäck möjligheter för ditt företag

Upplevelser i denna rundresa

Fågelskådning
Fågelskådning - Sri Lanka är inte bara ett paradis värt att besöka helt generellt, utan ett riktigt paradis när det kommer till fågelskådning. Läs mer om Fågelskådning
Kitulgala Rainforest
Kitulgala Rainforest - Kitulgala Kitulgala Rainforest- upplev djungelboken på riktigt Läs mer om Kitulgala Rainforest
Tågtur
Tågtur - Kandy Upplev Sri Lanka ur ett annat perspektiv Läs mer om Tågtur
Horton Plains
Horton Plains - Nuwara Eilya Ta vandringen till världens ände Läs mer om Horton Plains
Bundala National Park
Bundala National Park - Hambantota Bundala National Park har mycket färre besökare än Yala National Park som är Sri Lankas mest kända. Läs mer om Bundala National Park
Sinharaja Rainforest
Sinharaja Rainforest - Deniyaya Sri Lankas svar på Amazonas Läs mer om Sinharaja Rainforest

Priskategorier för denna rundresa

“Bird Watch” är en specialutformad resa som utformas efter dina förväntningar och önskemål. Gör därför en prisförfrågan så diskuterar vi fram ett upplägg som passar dig.

Villkor för denna rundresa

Priset Inkluderar:

 • Boende i dubbelrum med frukost.
 • Välkomnande och assistans vid ankomst till  Bandaranaike International Airport.
 • Entréavgifter till utflykter i ovanstående resplan
 • Bil med Air Conditioning samt engelsktalande guide for hela turen.

Priset inkluderar inte:

 • Flygavgifter
 • Lunch och middag
 • Dricka (vatten, läsk, alkohol etc.)
 • Personliga utgifter som inte är nämnda ovan.
 • Service och utflykter som inte är nämnda ovan.
 • Dricks

Avbeställningspolicy:

 • Avbokningar som sker 23 dagar innan avresa: 100% ersättning
 • Avbokningar som sker 17- 22 dagar innan avresa – 25 % av faktura beloppet debiteras
 • Avbokningar som sker mellan 9 -16 dagar före avresa – 50 % av faktura beloppet debiteras
 • Avbokningar som sker 8 dagar före avresa – 100 % av faktura beloppet debiteras

 

9 Dagar

Det är inte bara Sri Lankas fantastiska natur och omgivningar som lockar turister från alla världens hörn. Tack vare avskildheten från fast land och det varierade landskapet har Sri Lanka ett fågelliv i en egen division som omfattar över 400 olika arter varav 26 är helt unika för Sri Lanka. Bäst chans att se fåglar är genom att besöka några av landets många nationalparker och naturreservat, Speciellt fågelrika är de tropiska bergsområdena. Men du behöver inte resa långt utanför Colombo för att få chansen att se lite av det rika fågellivet. Exempelvis ger landets risfält gynnsamma förutsättningar att se fåglar där de ofta samlas på grund av alla insekter som attraheras till risfälten. Ta chansen att uppleva detta fantastiska land i fåglarnas tecken och se några av landets sällsynta arter samtidigt som du får uppleva mycket av Sri Lankas och dess fantastiska natur. Res antingen på en renodlad fågel-skådar semester eller kombinera gärna din resa med olika inslag efter egna önskemål. Resepaketet är i grunden utformat för den sanna fågelentusiasten!

Resans höjdpunkter

-

Skicka en förfrågan

Din E-mail(obligatorisk)

Frågor