Rundresor / Adventure

Resa till Dubai & Oman ( resan går under rådande omständigheter inte att boka)

Upplev Coola Dubai & Mystiska Oman på samma resa

  • resor till dubai - burj al arab

  • resor till dubai - dubai marina

  • resor till dubai - burj khalifa

  • resor till dubai - dune bashing

  • resor till dubai oman - fjord

  • resor till dubai oman - båt fjord

Resväg

Detaljerad resplan

Du blir mött och assisterad direkt vid ankomst på den Internationella flygplatsen i Dubai och därefter transporterad till hotellet. Resten av dagen spenderar du som du vill i staden.
Efter frukost på hotellet spenderar du förmiddagen som du vill . ( eventuellt en guidad city tur) På eftermiddagen blir du upphämtad av en 4WD Jeep för ett häftigt safari ute i öknen. Efter safari på sanddynorna (sand dune- bash) blir ni avsläppta vid ”The Desert Camp”. Där har du chans att rida kamel, hyra små fyrhjulingar eller glida nerför sanddynorna på brädor mm. Inne på campet serveras en härlig arabisk BBQ som du äter sittandes på mattor som är placerade på sanden. Under kvällen kan du njuta av underhållning i form av magdans, fire shows och traditionell arabisk dans. Alkohol kan köpas till separat för den som vill. Vid 9 tiden på kvällen blir du transporterad tillbaka till ditt hotell i Dubai.
Efter frukost på hotellet åker du ut på en guidad halvdags tur i Dubai. Bland annat åker du upp i världens högsta byggnad Burj Khalifa som är över 800m hög.
På kvällen blir du upphämtad och transporterad till kajen där din båt väntar för en middag ute till sjöss. En härlig middagsbuffet serveras ombord på båten samtidigt som du kan njuta av diverse underhållning och show. Efter några timmar på båten blir du transporterad tillbaka till ditt hotell
IEfter frukost på hotellet åker du vidare till Khasab- Oman som ligger längst ut på den Arabiska halvön. Du spenderar hela dagen på ett Cruise skepp till havs. Njut av delfinsafari, vackra omgivningar, sol, bad runt Telegraph island och en god lunch på båten. Du passerar även små byar längs kusten som inte har mer än några hundra invånare/by. Efter båtturen blir du transporterad till hotellet i Khasab- Oman.
Efter frukost åker du ut på en 4 WD jeep tur till bergen i Jebel Harim som betyder ”Kvinnoberget” (halvdagstur). Små slingriga vägar tar dig upp till toppen som är ca 3000 möh. Du möts av en spektakulär utsikt över omgivningarna i alla riktningar. Därefter åker du tillbaka till ditt hotell i Khasab för natten.
Efter frukost åker du vidare till Fujairah som är den enda emiraten som ligger på den östra sidan av den Förenade Arab Emiraten längs Omanbukten. De övriga sex emiraterna ligger på den Arabiska Golfen. På eftermiddagen åker du ut på en båttur längs kusten (fulldag) innan du åker tillbaka till Dubai. Det finns ett flertal turer du kan välja mellan.
Du spenderar den sista dagen i Dubai. Passa på att se något nytt eller ät på någon restaurang du har kollat upp. Ta en promenad längs någon av stränderna eller besök någon häftig sky bar. Vi kommer gärna med tips och råd hur du kan spendera din sista dag.
Du blir transporterad till flygplatsen i tid till din flight

Upplevelser i denna rundresa

Priskategorier för denna rundresa

Villkor för denna rundresa

8 Dagar

Denna resa passar dig som på ett spektakulärt och annorlunda sätt vill uppleva den häftiga, omtalade staden Dubai samt det okända, mystiska Oman. Dubai är en stad svår att sätta ord på, en stad som måste upplevas med egna ögon. Dubai har allt och lite till där allt är ”världens högsta, största eller dyraste”, det är en stad som minst sagt fascinerar. Vi tar dig med på en resa med allt från shopping i världsklass, safari i Jeep bland öknens sanddyner, båtturer på Omans vackra fjordar med kristallklart vatten samt hisnande Jeepturer uppe i Omans bergsområden. Resan kan enkelt kombineras med andra resmål som Sri Lanka eller Maldiverna och kan självklart även skräddarsys efter egna önskemål och budget.

Resans höjdpunkter

Burj Khalifa
Middags Cruise i Dubai
Desert Safari med barbeque i Dubai
Cruise i Oman (Khasab) med delfinsafari
Mountain safari i Jebel Harim

-

Skicka en förfrågan

Din E-mail(obligatorisk)

Frågor