Rundresor / Explore & Beach

Bröllopsresor till Sri Lanka & Maldiverna ( resan går under rådande omständigheter inte att boka)

Kombinera två paradis under samma resa

Resväg

Colombo Kitulgala Sigiriya Kandy Ella Tissamaharama Galle Male

Detaljerad resplan

Du blir mött och assisterad direkt vid ankomst på den Internationella flygplatsen i Sri Lanka och därefter transporterad till ditt hotell i Colombo

Övernattning på Mount Lavinia hotel/ Ozo Colombo

Efter frukost checkar vi ut och åker vidare mot byn Kitulgala som gränsar till floden Kelanis forsande vatten. Kitulgala är inte bara känt för sin häftiga river rafting utan även för stället där den Oscarbelönade filmen “The Bridge on the River Kwai” blev inspelad. Med sin otroliga grönska, vackra landskap och vänliga lokalbefolkning är Kitulgala absolut stället att åka till om du vill uppleva en blandning av avkoppling, spänning och äventyr. Så utmana dig själv genom att rafta ner for Kelani River, eller trekka genom Kitulgala forrest. Omgivningen ger känslan att vara mitt i en Indiana Jones film och ägaren av hotellet du bor på ser ut att vara tagen direkt ur filmerna.

Övernattning på Rafters Retreat

Efter frukost lämnar ni Kitulgala för att besöka Sigiriya, tidigare huvudstad i landet. Ni kan exempelvis besöka Cambulla Cave Temples på vägen eller en kryddträdgård.
Övernattning på Sigiriya Village / Amaya Lake
NI går upp tidigt för att bestiga Sigiriya Rock, en klippformation som är ett av UNESCOs världsarv. Klippan är runt 300 m hög och har ca 1200 trappsteg till toppen. Där kan du se ruiner av kung Kashyapas (477-495 e.Kr.) palats.
När ni kommer ner fortsätter ni till den kulturella huvudstaden Kandy.

Övernattning på Suisse / Cinnamon Citadel

Efter Utcheckning och frukost styr vi mot den fantastiska lilla bergsstaden Ella. Vi åker först till Nanu Oya station i bil för att sedan ta den sista biten i det berömda tåget som tar er över berg och teplantage.
Ella är en av våra favorit-byar med kanske den vackraste utsikten i hela landet. Staden utgör en bas för många utflykter och vandringar där det garanteras fantastisk utsikt och natur.
En tripp till Little Adams Peak kan hinnas med på kvällskvisten i tid till att se solnedgången från toppen.
Övernattning på Ella Mount Heaven/ 98 Acres
Ni går upp tidigt (medhavd frukost) och åker vi till nationalparken Horton Plains, för att göra vandringen till “Worlds End”. En fantastisk vandring som lovar magisk utsikt. Vandringsleden tar dig genom varierande gräslandskap med vattenfall och fantastisk natur som inte går att se på andra ställen i Sri Lanka. Det är även ett viktigt område för att skåda fåglar. Turens höjdpunkt är “Worlds End” som ger känslan av att stå vid världens ände. Hela landskapet öppnar sig, bergssidan stupar rätt ner och utsikten är magisk och helt obeskrivbar. Har man tur kan sydkustens stränder skymtas i horisonten.
Efter avtalad tid åker ni till Kirinda som ligger på landets sydkust. Hotellet ligger på stranden i utkanten av Yala nationalpark och ger den bästa kombinationen av vildmarksliv och sol & bad. NI kan välja att åka ut på jeep-safari redan på eftermiddagen efter ankomst eller göra det dagen efter.
Övermattning på NIkara Beach Villas
Förslagsvis åker ni ut på ett heldagssafari i Yala, Bundala eller Udawalawe nationalpark. Ni blir hämtade i Jeep som tar er till parken. I bilen följer det även med en naturguide som hjälper er att se djuren i parken.
Övernattning i Nikara Beach Villas
Efter frukost åker ni vidare till den vackra lilla staden Galle Fort. Staden är omringad av en mur som ni kan ta en fin kvällspromenad på. Staden är fylld av små mysiga caféer och gallerier.
Denna dag kan bytas ut mot en natt på en katamaran. Hyr en kabin för två eller hyr hela båten. NI blir hämtade i hamnen och åker ut på en dygnskryssning där ni äter en romantisk middag till havs samtidigt som ni njuter av solnedgången över Indiska Oceanen. Tidigt morgonen efter kastar ni loss och åker ut och spanar efter blåval. Ett annorlunda valsafari som du sent kommer att glömma. Ni har även möjlighet att bada under dagen samt pröva SUP ( stand up paddle).
Ni blir transporterade till flygplatsen i tid till er flight till Male. Beroende på tid er vid ankomst blir ni transporterade med speed boat eller flyg till er ö och resort. Ö och resort väljer vi utifrån era önskemål och budget.

Upplevelser i denna rundresa

Catamaran Cruise – segla på Sri Lanka
Catamaran Cruise – segla på Sri Lanka - Mirissa Läs mer om Catamaran Cruise – segla på Sri Lanka
Horton Plains
Horton Plains - Nuwara Eilya Ta vandringen till världens ände Läs mer om Horton Plains
Kitulgala Rainforest
Kitulgala Rainforest - Kitulgala Kitulgala Rainforest- upplev djungelboken på riktigt Läs mer om Kitulgala Rainforest
Riverrafting
Riverrafting - Kitulgala Få upp adrenalinet och kasta dig utför floden Kelanis virvlar Läs mer om Riverrafting
Sigiriya
Sigiriya - Sigiriya Bestig den ca 300 meter höga Lejonklippan Läs mer om Sigiriya
Tågtur
Tågtur - Kandy Upplev Sri Lanka ur ett annat perspektiv Läs mer om Tågtur
The Sacred Temple of Tooth Relic
The Sacred Temple of Tooth Relic - Kandy Besök det heliga templet som sägs bevara Buddhas tand Läs mer om The Sacred Temple of Tooth Relic
Whale Watching
Whale Watching - Ta chansen att se världens största däggdjur, Blåvalen Läs mer om Whale Watching
Yala
Yala - Tissamaharama Sri Lankas svar på Kenya - Platsen med störst densitet av leoparder i världen Läs mer om Yala

Priskategorier för denna rundresa

Vi arrangerar alla typer av resor där vi kombinerar Sri Lanka och Maldiverna på bästa sätt. Ingen resa är den andra lik, allt sker efter dina intressen, önskemål och ekonomiska förutsättningar. Det vi kan garantera är att du får en resa som du aldrig kommer att glömma.

Vi arrangerar resor som passar alla plånböcker men du bestämmer vilken standard du vill ha på dina hotell.

SRI LANKA:
I Sri Lanka väljer ni hotell mellan 3-5 * av olika karaktär och storlek. Unikt för Sri Lanka är deras “Boutique hotell” som ofta är mindre hotell/villor som är inspirerade av naturen och har ofta en väldigt personlig stil.

Ella, Hotellet 98 Acers55555

 

MALDIVERNA:
På Maldiverna kan du självklart också bestämma hur många stjärnor du vill ha på ditt resort, men där har hotellen mer fasta boendeformer. Antingen bor du på stranden i s.k Beach villas, ofta med direkt access till havet med privat strand. Eller så kan du välja att bo billigare i något som brukar kallas för Pool villas som brukar vara lokaliserade mer centralt inne på ön.
Vill du ha en helt unik upplevelse och är beredd attt betala lite extra ska du boka Maldivernas kända Vattenvillor som står ute direkt i vattnet på pelare. Du har ofta egen pool eller jacuzzi på terrassen och egen nergång i havet.

En rekommendation på Maldiverna är även att ha “all inclusive” där all mat och dricka (inklusive alkohol) redan är förbetalt, så ska du inte tänka på att betala dagarna på Maldiverna.

 

29adaaran-prestige-vadoo

Villkor för denna rundresa

14-21 dagar

Vi arrangerar numera skräddarsydda bröllopsresor där du helt själv bestämmer innehållet .Styr din bröllopsresa mot Asien och kombinera det bästa av två paradis i samma resa! Sri Lanka och Maldiverna ger den perfekta kombinationen där Sri Lanka står för mystik, kultur, vacker natur god mat och leende människor medan Maldiverna står för allt det exotiska du någonsin kunnat drömma om. På samma resa kan du enkelt få uppleva äventyr, spänning och Sri Lankas varierande vackra landskap där du till sist kan njuta av 5* lyx på några av Maldivernas vackraste stränder. Vi arrangerar resorna efter dina intressen, önskemål och ekonomi, det finns helt klart något som passar allas smaker och plånböcker!

Resans höjdpunkter

* Kitulgala
*Horton Plains
*Kirinda
*Male (Maldiverna)

-

Skicka en förfrågan

Din E-mail(obligatorisk)

Frågor