Rundresor / Explore

Rundresa Sri Lanka – Best of Vinter ( resan går under rådande omständigheter inte att boka)

Det bästa av Oktober- April

 • Fantastisk utsikt från Adams Peak

 • Solnedgång utanför Colombo

 • Surf i Arugambay

 • Surfare i Arugambay - Sri Lankas "Surfers Paradise"

 • Späckhuggare - whale watching som utgår från Mirissa

 • Pool med utsikt över bergen på hotell 98 Acres - Ella

 • Teplockare ute på teplantagen i bergstaden Ella

 • Klippformationen Sigiriya Rock

 • Alldeles nykläckt sköldpadda på Mirissa Beach

Resväg

Negombo Kitulgala Kandy Sigiriya Ella Tangalle Tissamaharama Mirissa Colombo

Detaljerad resplan

Du blir mött och assisterad direkt vid ankomst på den Internationella flygplatsen i Sri Lanka och därefter transporterad till hotellet i Negombo. Negombo är en stad på Sri Lankas västkust känd för sin stora fiskindustri samt för sina långa fina stränder. Incheckning på hotellet.

Efter frukost checkar vi ut och åker vidare mot byn Kitulgala som gränsar till floden Kelanis forsande vatten. Kitulgala är inte bara känt för sin häftiga river rafting utan även för stället där den Oscarbelönade filmen “The Bridge on the River Kwai” blev inspelad. Med sin otroliga grönska, vackra landskap och vänliga lokalbefolkning är Kitulgala absolut stället att åka till om du vill uppleva en blandning av avkoppling, spänning och äventyr.  Så utmana dig själv genom att rafta ner for Kelani River, eller trekka genom Kitulgala forrest. Omgivningen ger känslan att vara mitt i en Indiana Jones film och ägaren av hotellet du bor på ser ut att vara tagen direkt ur filmerna.

Vi äter frukost på hotellet innan vi ger oss av mot Sri Lankas kulturella huvudstad Kandy. Staden befinner sig i mitten av landet på ca 500 meters höjd runt en vacker konstgjord sjö som anlades på 1800- talet. Trots att Kandy är en stor stad är den helt olik Colombo med gröna vackra omgivningar i ett varierande bergslandskap och med en härlig atmosfär.  Efter ankomst kan du besöka “Temple of the Tooth Relic” och därefter fortsätta kvällen till ett auditorium för att se en kulturell show med traditionell Sri Lankansk dans.

Efter frukost lämnar vi Kandy för att besöka Sigiriya Rock, en klippformation som är ett av UNESCOs världsarv. Klippan är runt 300 m hög och har ca 1200 trappsteg till toppen. Där kan du se ruiner av kung Kashyapas (477-495 e.Kr.) palats. Efter att ha bestigit berget återvänder vi till Kandy.

Efter Utcheckning och frukost styr vi mot den fantastiska lilla bergsstaden Ella. Ella är en av våra favoritbyar med kanske den vackraste utsikten i hela landet. Staden utgör en bas för många utflykter och vandringar där det garanteras fantastisk utsikt och natur.

En tripp till Little Adams Peak kan hinnas med på kvällskvisten i tid till att se solnedgången från toppen.

Efter frukost spenderar du dagen som du vill.  Förslagsvis följa tågrälsen och bestiga Ellas Rock. Fråga din chaufför om direktioner.

Efter frukost åker vi vidare mot Tissamaharama som ligger i närheten av nationalparken Yala. Vi kommer fram i lagom tid för att ta del av en spännande jeepsafari där du bland annat har möjlighet att se leoparder då Yala är det område i världen med högst densitet av leoparder, så håll ögonen öppna!

Efter frukost fortsätter vi mot sydkuststaden Tangalle och dess vackra stränder.

Njut av en dag på en av Tangalles stränder. Stanna här i Tangalle eller ta en utflykt till den nästan helt öde stranden Tallalla Beach!

Efter frukost fortsätter vi mot Mirissa, en liten strandby på Sri Lankas sydkust.  Den u-formade vackra stranden med palmer, turkost vatten samt en mängd trevliga strandbarer gör denna strand till en av våra favoritstränder.  Spendera dagen på Mirissa Beach eller utforska Mirissas vackra omgivningar.

Tidigt på morgonen, 06.00, tar vi en båttur på Indiska Oceanens varma vatten för Whale Watch där du har möjlighet att se världens största däggdjur Blåvalen. Frukost serveras ombord. Du är tillbaka på Mirissa Beach i lagom tid för lunch.
Frukost på hotellet och därefter avfärd mot huvudstaden Colombo. Vid önskemål kan vi stanna i den fina staden Galle på vägen. Titta i stadens gallerier eller vandra på muren som omgewr staden. Spendera den sista kvällen på shopping eller njut av solnedgången på något av Colombos fina hotell.

Efter frukost lämnar vi Colombo for att inta flygplatsen i tid för avresa mot Sverige/ Skandinavien
 • -Outsourca din IT-utveckling till Sri Lanka- Hög kompetens till en låg kostnad
 • -Företagsresor till Sri Lanka- Upptäck möjligheter för ditt företag

Upplevelser i denna rundresa

Riverrafting
Riverrafting - Kitulgala Få upp adrenalinet och kasta dig utför floden Kelanis virvlar Läs mer om Riverrafting
Kitulgala Rainforest
Kitulgala Rainforest - Kitulgala Kitulgala Rainforest- upplev djungelboken på riktigt Läs mer om Kitulgala Rainforest
The Sacred Temple of Tooth Relic
The Sacred Temple of Tooth Relic - Kandy Besök det heliga templet som sägs bevara Buddhas tand Läs mer om The Sacred Temple of Tooth Relic
Sigiriya
Sigiriya - Sigiriya Bestig den ca 300 meter höga Lejonklippan Läs mer om Sigiriya
Tågtur
Tågtur - Kandy Upplev Sri Lanka ur ett annat perspektiv Läs mer om Tågtur
Yala
Yala - Tissamaharama Sri Lankas svar på Kenya - Platsen med störst densitet av leoparder i världen Läs mer om Yala
Whale Watching
Whale Watching - Ta chansen att se världens största däggdjur, Blåvalen Läs mer om Whale Watching

Priskategorier för denna rundresa

Best of the Best- Vinter kan väljas i tre priskategorier: Budget hotell, 3-4* hotell, 4-5* hotell. Kom ihåg att du kan välja vår budgetlösning men välja till hotell från de högre kategorierna. Alla hotell vi jobbar med har bra standard, allt beror på hur du väljer att lägga upp din resa.

Pris från:

 • Budget: 12 900 kr
 • 3-4 Stjärniga Hotell : 14 671 kr kr
 • 4-5 stjärniga Hotell: 19 024 kr 

 JUST NU! Boka innan 1:a juni och spara upp till 1200 kr

Villkor för denna rundresa

 

Priset Inkluderar:

 • Boende i dubbelrum med frukost.
 • Välkomnande och assistans vid ankomst till  Bandaranaike International Airport.
 • Entréavgifter till utflykter i ovanstående resplan
 • Bil med Air Conditioning samt engelsktalande guide för hela turen.

Priset inkluderar inte:

 • Flygavgifter
 • Lunch och middag
 • Dricka (vatten, läsk, alkohol etc.)
 • Personliga utgifter som inte är nämnda ovan.
 • Service och utflykter som inte är nämnda ovan.
 • Dricks

 

14 dagar

Bästa av det bästa- Vinter tar dig runt till områden i Sri Lanka som klimatmässigt passar för vintersäsongen. Vill du besöka olika platser och miljöer under din semester med varierade inslag av upplevelse är detta rundresan för dig. Den exotiska blandningen av natur, kultur och äventyr är unik för Sri Lanka och svårt att uppleva någon annanstans i världen. Vi har valt ut det bästa av det bästa. Under två veckor kommer vi ta dig till olika platser på ett sätt som kommer ge dig känslan av att ha besökt ett flertal olika länder utan att ha rest långt. Alla färger, smaker och vänliga ansikten kommer att ge dig minnen du aldrig kommer att glömma! Vintersäsongen ger även goda chanser för att se blåvalar på Sri Lankas sydkust. Upplevelser som inte lämnar någon oberörd.

Resans höjdpunkter

Riverrafting
Sigiriya
Ellas Rock
Yala
Whale watching

Från 11 900

Skicka en förfrågan

Din E-mail(obligatorisk)

Frågor