Rundresor / Adventure

Äventyrsresa Sri Lanka ( resan går under rådande omständigheter inte att boka)

Sommarspecial med äventyr & adrenalin i fokus

 • Surf i Arugambay

 • Vy över Knuckles mountain

Resväg

Kalpitya Kandy Trincomalee Passikudah Arugambay Tissamaharama Mirissa

Detaljerad resplan

Ni blir mötta och assisterade direkt på den internationella flygplatsen i Colombo och därefter transporterade till Kalpitya som ligger ca 2h norr om flygplatsen.
Beroende på när ni anländer så spenderar ni resten av dagen på stranden
Spendera dagen i Kalpitya med diverse äventyr. Ta exempelvis lektioner i Kitesurf och utmana er själva i Kalpityas lagun som ligger precis vid havet med bara en sanddyn emellan. Kalpitya räknas som ett av världens bästa destinationer för kitesurf.
Utöver Kitesurf kan ni exempelvis hyra en fyrhjuling med lunch och utforska sanddynan som sträcker sig kilometervis ut i Indiska Oceanen. Kalpitya ägnar sig även perfekt för delfin & valsafari som är väldigt unikt för Sri Lanka…så hyr en båt och ge er ut på havet.
För dig som gillar hästar och ridning kan du istället för en fyrhjuling hyra häst och rida ut på sanden och utforska området. Kalpitya har helt enkelt något för alla!
Spendera dagen med någon av de aktiviteter nämnda ovan.
Ni åker vidare till den kulturella huvudstaden Kandy som ligger mer inåt landet. Staden har mycket att erbjuda..men för att få uppleva den rätta atmosfären och njuta av fantastiska landskap och natur ska ni bo utanför staden uppe bland bergen.
På kvällen kan ni exempelvis besöka “Temple Of The Tooth Relic” som sägs bevara Buddhas tand
Spendera dagen med en fantastisk vandring i Knuckles Range, ett bergsområde utanför Kandy format som en knytnäve. Ni blir upphämtade av en fyrhjulsdriven Jeep och körda upp i bergen där ni börjar er vandring mellan bergstoppar och vattenfall. Er guide visar vägen och guidar er genom en trekk som passar er fysik. Passa på att bada i vattenfall och ät en god lunch på vägen.
Ni är tillbaka i Kandy någon gång på eftermiddagen.
Efter frukost åker ni vidare till pärlan i nordöst, Trincomalee som ligger vid kusten rakt över landet. På vägen bestiger ni den kända klippan Sigiriya Rock där en av de tidigare kungarna byggt sitt palats. För er som vill ha lite mer utmaning och som är i god fysik rekommenderar vi att bestiga klippan som ligger bredvid och som ger en fantastisk utsikt över Sigiriya Rock.
Ni kommer fram till Trinco och Nilavelli beach någon gång på eftermiddagen
Spendera dagen i Nilavelli. Åk ut på en snorklingstur till Pigeon Island där ni har chans att se fiskar i alla dess former, “reef sharks” och sköldpaddor. Ni kan välja om ni vill snorkla runt ön som är en nationalpark… eller ta en tur under vattenytan med tub.
Ni kommer tillbaka till fastlandet tidig eftermiddag.
spendera dagen på stranden med sol & bad
Ni åker vidare söderut till den fina stranden i Passikudah. Passa på att snorkla i revet utanför stranden eller roa er med diverse vattenaktiviteter.
Efter frukost åker ni vidare till Arugambay…Sri Lankas svar på “Surfers paradise” som är klassat som ett av världens bästa ställen för surf. Arugambay har 2 olika “surf points” som ni enkelt kan besöka från stranden. Vågorna är kända att rulla kilometervis innan dom bryter som stranden.
Förutom surf är Arugambay väl ägnat för sol & bad, yoga eller lite shopping i den lilla staden som ligger bakom. Kvällarna ger en skön atmosfär och staden har ett bra utbud av barer och restauranger att utforska.
Dagen spenderas med ett häftigt jeepsafari i Kumana Nationalpark som ligger några mil utanför Arugambay. Det är en av de parkerna som är minst besökta av turister och ni har chans att se både leoparder, elefanter, krokodiler och en mängd fåglar.
Resten av dagen spenderas på stranden.
Ni åker vidare till vackra Kirinda som ligger på landets sydkust. Hotellet där ni bor ligger mitt på stranden i utkanten av Yala nationalpark och ger en härlig blandning av strand och vildmark.
Beställ en unik barbecue på stranden under stjärnklar himmel lagad av en av hotellets mästerkockar.
Ni kan välja att göra ytterligare jeep safari i Yala nationalpark antingen på eftermiddagen efter ankomst..eller tidigt morgonen efter.
Efter avtalad tid åker ni vidare till en av våra favoritstränder i Sri Lanka, Mirissa Beach. Mirissa är en liten pärla mellan Matara och Galle och har ett perfekt utbud av restauranger och barer. Stranden är relativt liten med har en skön atmosfär där ni kan vila era sista dagar innan hemresan.
Spendera dagen med Sol & Bad i Mirissa
Ni blir upphämtade i tid till er flight tillbaka till Sverige.

Upplevelser i denna rundresa

Pigeon Island
Pigeon Island - Trincomalee Snorkla bland sköldpaddor och "Reef -Sharks" Läs mer om Pigeon Island
Knuckles Range- vandring
Knuckles Range- vandring - Kandy Vandra i fantastiska Knuckles, bada i vattenfall & njut av underbar natur Läs mer om Knuckles Range- vandring
Kumana National Park
Kumana National Park - Arugambay Sri Lankas oexploaterade nationalpark Läs mer om Kumana National Park
Surf
Surf - Arugambay Läs mer om Surf
Kitesurf
Kitesurf - Kalpitya Läs mer om Kitesurf

Priskategorier för denna rundresa

Kategorier för denna rundresa beror på dina eller gruppens önskemål och budget. Vi är flexibla!

Villkor för denna rundresa

Priset Inkluderar:

 • Boende i dubbelrum med frukost.
 • Välkomnande och assistans vid ankomst till  Bandaranaike International Airport.
 • Entréavgifter till utflykter i ovanstående resplan
 • Bil med Air Conditioning samt engelsktalande guide för hela turen.
 • Tillgång till chauffören
 • Mat och boende för chauffören
 • Backup om något skulle hända under resans gång
 • Vår support innan och under resan
 • Resegarantier från vår sida

Priset inkluderar inte:

 • Flygavgifter
 • Lunch och middag
 • Dricka (vatten, läsk, alkohol etc.)
 • Personliga utgifter som inte är nämnda ovan.
 • Service och utflykter som inte är nämnda ovan.
 • Dricks

15 dagar

Denna resa passar perfekt för dig som vill ha en fartfylld semester med lite utmaningar. Du väljer själv tempo och antal aktiviteter..men vi kan lova att det blir en fullspäckad resa med massor av adrenalin och äventyr. Bästa tiden för denna resa är mellan Maj-oktober. Börja ditt äventyr med kitesurf & valsafari i Kalpitya som är rankat som ett av världens bästa ställen för Kitesurf både för nybörjare och avancerade...och är även hem för både blåvalar & delfiner. Kalpitya har något för alla!....Fortsätt resan med fantastisk vandring/ mountainbike i Knuckles Range som är ett av världens vackraste bergsområden. Bada i vattenfall och njut av hisnande vyer och underbar natur. Vill du inte gå till fots är denna terräng även perfekt för Mountain biking. Resan fortsätter därefter med snorkling och dyk i Trincomalee i kristallklart vatten och med surf i Arugambay som anses vara ett av världens bästa surfställen...resan avslutas med sol & bad på sydkusten. En perfekt resa för dig som inte vill sitta still på din semester samtidigt som du får uppleva Sri Lanka på ett annorlunda och spännande sätt!

Resans höjdpunkter

Kitesurf
Knuckles Range
Pigeon Island
Surf

-

Skicka en förfrågan

Din E-mail(obligatorisk)

Frågor