Rundresor / Adventure

Aktiv semester i grupp -Sri Lanka- 15-27 mars 2019

Aktiv semester i grupp som ska inspirera till en aktiv livsstil

Resväg

Negombo Sigiriya Kandy Kitulgala Ella Tissamaharama Mirissa

Detaljerad resplan

photo Caption

Ankomst till Sri Lankas internationella flygplats den 16/3 kl 16.35 . Ni blir mötta och assisterade på flygplatsen och transporterade till ert hotell i Negombo, en liten strandstad i närheten. Ni vilar ut efter resan. På eftermiddagen kommer vi att välkomna alla, ge en introduktion till resan samt ge en chans för er resenärer att bekanta er med varandra. En välkomstmiddag / barbecue kommer att serveras på kvällen på stranden.

Innan frukost ( ca 07.00) – Gemensamt träningspass på stranden med personlig grupp – coach. Passet kan exempelvis börja med lätt jogg på stranden som följs av diverse övningar i grupp med personlig coach.
Eftermiddagen bjuder på en båttur till en lokal ö utanför Negombo. Här kommer det serveras middag i solnedgången. Efter middagen åker ni tillbaka till fastlandet.
Efter frukost åker ni vidare till Sigiriya, tidigare huvudstad i landet. För dem som vill kommer ni i samlad trupp att cykla en bit av vägen. Ni äter gemensam lunch innan vi fortsätter till Sigiriya.
Vid skymning går ni upp för Pidurangala Rock och ser solnedgången över Sigiriya Rock. Sigiriya Rock är mest känd av dessa klippor och med på UNESCOs lista över världsarv, men Pidurangala ger en mer utmanande klättring upp, har nästan inga turister samt ger en fantastisk utsikt över Sigiriya som är obeskrivlig.
På kvällen äter ni middag på hotellet.

En av poolerna på toppen av Sigiriya

Efter frukost bestiger ni Sigiriya Rock, även kallad lejonklippan, vilken är den största attraktionen i den kulturella triangeln och reser sig 380 m rakt upp i luften från centrala Matale distriktet. Klippan kan ses från flera km håll och är ett mycket populärt resmål värd all ansträngning, mer exakt 1202 trappsteg. Sigiriya var tidigare Sri Lankas huvudstad där den dåvarande kungen, Kashyapa 477-495 e.Kr, lät bygga ett palats på klippans topp. Klippan är med på Unescos lista över världsarv och ruiner från palatset kan ses än idag.
Ni återvänder till Hotellet.
På eftermiddagen gör ni en trekk till Ritigala som betyder “saftey rock” och som är ett naturreservat som består av ruiner från ett gammalt munkkloster.
Efter vandringen återvänder ni till hotellet för middag.

Efter frukost fortsätter ni till den kulturella huvudstaden Kandy.
På kvällen besöker ni det kända templet; Temple of The tooth Relic som sägs bevara Buddhas tand.

Vy över Knuckles mountain

Efter frukost gör ni en spännande vandring i vackra Knuckles Range. Ni blir hämtade av Jeepar som tar er till själva bergsområdet där vägarna inte är anpassad för buss. Vandringen anpassas efter gruppens nivå och fysiska kondition. ( vid behov kan vi dela upp gruppen i mindre grupper.
En guide och ”trekker” följer med under vandringen. Vandringen bjuder på fantastisk natur, vattenfall i alla olika storlekar, vackra utkikspunkter och en del utmaningar. Trötta efter dagens ansträngningar vilar ni ut på hotellet i Kandy och äter en god middag.

Efter frukost åker ni vidare till Kitulgala, en liten regnskogsby ca 3h från Kandy. Ni åker ut på ett raftingäventyr nerför Kelani river, en tur på ca 7 km. Därefter fortsätter ni med en liten hike upp bland den vackra naturen där ni får chans att slida ner och hoppas från klippor.
Efter denna fullspäckade eftermiddag åker ni vidare till Nallathanniya som ligger vid foten av Adams Peak.
För dig som vill göra denna resa oförglömlig och gillar fysiska utmaningar ska bestiga det 2243 m höga bergstoppen Adams Peak (Sri Pada). Vandringen är en pilgrimsled mest känd för den 1,8 m långa klippformationen beläget nära bergets topp, Sri Pada, vilket betyder det heliga fortavtrycket. Inom Buddismen sägs det vara Buddhas fotavtryck, inom Hinduismen Shivas och inom Kristendomen och Islam, Adams fotavtryck. Ni vilar ut på hotellet innan ni ca 01.30 börjar vandringen upp mot toppen. Ca 6 km och 5000 trappsteg senare är du uppe i lagom tid för att se den magiska soluppgången över detta fantastiskt vackra bergsområde. Bilderna klistras fast på näthinnan länge. Alla är nere igen ca kl 10.00 för frukost.
När alla kommit ner från Adams Peak och ätit frukost börjar går bussen ner mot sydkusten. Ni åker på små vägar, genom teplantage och vackra omgivningar. Ni gör ett stopp i Ella som är en by på vägen. Ni gör en kortare vandring till Little Adams Peak som bjuder på fantastisk utsikt över Ella Gap. Ni besöker även den omtalade bron 9 Arch bridge innan ni åker vidare till Yala som är landets största nationalpark. Ni bor i utkanten av parken i tält.
Kvällen spenderas på hotellet i Yala.
Ni åker ut på ett häftigt Jeepsafari i Yala nationalpark. Yala nationalpark är som sagt Sri Lankas största nationalpark och som är världens mest leopard- tätaste plats. Ni har även chans att se andra djur som elefant, krokodiler, fåglar och massa annat.
Efter safari åker ni vidare söderut där ni ska spendera de sista dagarna på en vacker strand, Mirissa beach.
Ni går upp tidigt och gör en gemensam morgon-jogg på stranden. ( för de som orkar)
Ni åker därefter ut på en häftig katamaran cruise. Det serveras frukost ombord. Katamaranen har fantastiska egenskaper för charter med sina enorma ytor på däck, både under tak, och öppna ytor för sol/bad. En stor fördel med en Katamaran är att den är mycket stabil under segling, att den klyver vågorna och inte lutar. Det gör att ni kan röra er obehindrat även under segling.
När ni ligger för ankar förvandlas båten till en stor öppen restaurang och bad-plattform. Båten är utrustad med diverse vattenleksaker som SUP (stand up paddle). Under seglatsen har ni chans att se både diverse valar och delfiner. Under dagen serveras en härlig lunch (fine dining) ombord.
Kvällen spenderas på Mirissa Beach.
Efter morgonträning på stranden serveras frukost på hotellet.
Därefter kör ni i buss till Galle fort som ligger ca 30 km från Mirissa. Staden byggdes 1663 av holländarna vilket kan ses på den speciella arkitekturen som du inte kan se någon annanstans i Sri Lanka. En häftig stad olika alla andra städer, en stad där gator och byggnader byggdes av holländarna, men där Sri lankaner tillfört alla färger och stadens stil. Galle Fort är muren som byggdes runt den gamla delen av staden och som även är med på Unescos lista över världsarv. Du kan lätt spendera några timmar av att bara gå runt på de lugna slingrade små gatorna innanför muren som är fulla av cafeer, restauranger och små gallerier. Butikerna och gallerierna ägs till störst del av utländska fotografer, designers, artister och författare.
På eftermiddagen återvänder ni till Mirissa Beach. Middag serveras på hotellet.
Ni blir upphämtade i tid till er flight tillbaka till Sverige.

TACK FÖR OSS!

Upplevelser i denna rundresa

Sigiriya
Sigiriya - Sigiriya Bestig den ca 300 meter höga Lejonklippan Läs mer om Sigiriya
The Sacred Temple of Tooth Relic
The Sacred Temple of Tooth Relic - Kandy Besök det heliga templet som sägs bevara Buddhas tand Läs mer om The Sacred Temple of Tooth Relic
Knuckles Range- vandring
Knuckles Range- vandring - Kandy Vandra i fantastiska Knuckles, bada i vattenfall & njut av underbar natur Läs mer om Knuckles Range- vandring
Kitulgala Rainforest
Kitulgala Rainforest - Kitulgala Kitulgala Rainforest- upplev djungelboken på riktigt Läs mer om Kitulgala Rainforest
Riverrafting
Riverrafting - Kitulgala Få upp adrenalinet och kasta dig utför floden Kelanis virvlar Läs mer om Riverrafting
Adams Peak
Adams Peak - Nuwara Eilya Bestig berget där Buddha satte sin första fot och dit fjärilarna kommer för att dö. Läs mer om Adams Peak
Yala
Yala - Tissamaharama Sri Lankas svar på Kenya - Platsen med störst densitet av leoparder i världen Läs mer om Yala
Catamaran Cruise – segla på Sri Lanka
Catamaran Cruise – segla på Sri Lanka - Mirissa Läs mer om Catamaran Cruise – segla på Sri Lanka

Priskategorier för denna rundresa

PRISKATEGORIER:

Del i dubbelrum med halvpension ( med flyg) : 27 770 kr / person
Singeltillägg:

Del i dubbelrum med halvpension (utan flyg): 18 990 kr/ person
Singeltillägg:

Villkor för denna rundresa

Priset Inkluderar:

 • Flyg t/r från Stockholm
 • Välkomnande och assistans vid ankomst till  Bandaranaike International Airport.
 • Boende i dubbelrum med frukost & middag ( lunch ingår där det anges i programmet)
 • Entréavgifter till utflykter i ovanstående resplan
 • Samtliga aktiviteter nämnda i ovanstående program
 • Buss med Air Conditioning och engelsktalande chaufför
 • Svensktalande reseledare / aktivitetsguide för hela turen
 • Bensin och tullavgifter

Priset inkluderar inte:

 • Lunch (förutom där det anges i programmet)
 • Dricka (vatten, läsk, alkohol etc.)
 • Personliga utgifter som inte är nämnda ovan.
 • Service och utflykter som inte är nämnda ovan.
 • Dricks

13 Dagar

Gillar du att vara aktiv på din semester samtidigt som du delar dina upplevelser med nya människor? Då passar denna resa dig! Under 13 dagar får du chans att uppleva paradiset Sri Lanka på ett annorlunda sätt där varje dag innehåller minst ett aktivt inslag. Resan går av stapeln 15e - 27 e mars 2019. Sri Lanka är ett land med en enorm diversitet både natur och klimatmässigt vilket ger perfekta förutsättningar för en varierad aktiv semester. Resan leds av en svensk reseguide som även håller i diverse aktiviteter och underhållning och som dessutom bott i Sri Lanka i många år och kan mycket om landet. Hon ska på ett aktivt sätt leda resan och dessutom inspirera deltagarna till en fortsatt aktiv livsstil. Självklart kommer aktiviteterna varvas med god mat och diverse fester och arrangemang. En prefekt blandning av det bästa! Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta på då alla kanske inte passar just dig. Vi försöker på ett kreativt sätt att skapa dynamik i gruppen så att ni alla bidrar till att skapa unika upplevelser och en oförglömlig semester.

Resans höjdpunkter

Pidurangala Rock
Sigiriya Rock
Knuckles Range
Kitulgala adventures
Adams Peak
Yala Nationalpark
Katamaran seglats med valsafari
Träning på stranden

27 770 kr

Skicka en förfrågan

Din E-mail(obligatorisk)

Frågor