Oman

Där paradisstränder möter öken

Den Arabiska pärlan där öknen möter paradisstränder och där du samtidigt kan uppleva häftig historia
och modern kultur. Landet är en av världens soligaste platser och ligger på Arabiska Halvöns östra
sida och sträcker sig långt ner längs kusten mot Indiska Oceanen.
Detta är den perfekta destinationen för dig som vill slippa Skandinaviens kalla klimat och njuta av sol
och bad samtidigt som du får häftiga upplevelser i detta outforskade land.
Du kan exempelvis åka ut på båtturer i traditionella fiskebåtar på Omans vackra kristallklara fjordar i
landskap där höga berg möter öken medan du spanar efter delfiner eller snorklar bland koraller.

Kombinera gärna detta häftiga resmål med någon av våra andra destinationer för att göra resan ännu
mer spännande.
Dubai- Oman
Dubai- Oman -Maldiverna
Dubai- Oman- Sri Lanka

Om du är i Oman får du inte missa att åka på Jeepsafari till Jebel Harim, ett berg som ligger på
Mussandamhalvön precis vid havet och som betyder “kvinnans berg”. En fyrhjulsdriven Jeep tar dig
upp på slingriga vägar där du kan njuta av Omans kanske vackraste landskap bland höga berg,
sanddyner och kristallklart vatten. På vägen åker du igenom små pittoreska byar varav vissa är
omgivna av palmlundar och där invånarantalet inte går upp till mer än ett hundratal.

Det är synd att missa landets huvudstad Muscat som är hem för ca 70 000 invånare. Det är en mycket speciell häftig plats där historia möter modern kultur på ett spännande sätt. Människorna är väldigt traditionella och ser ut att vara tagna direkt från sagan “Tusen och en natt”.

Det är inte staden där bankvärlden flashar med höga skyskrapor av blankt stål som grannländerna, utan här är husen endast några våningar höga och de gamla har bevarats.
Staden har inte jättemånga sevärdheter vilket är just det som människor tycker bidrar till stadens charm. Besök Qaboos palats som inte saknar många färger på färgpaletten, eller åk några Km västerut och besök Muscats labyrintiska marknad där du hittar allt från parfymer, antikviteter, kryddor och rökelser i olika varianter och kvaliteter.
Några timmar bort hittar du även världens största sandöken Rub Al-Khali som har sanddynor som kan bli uppåt 200 m höga. Muscat passar alla målgrupper och är värt att spendera några dagar

Missa inte att komma ut till sjöss medan du är i Oman. En traditionell fiskebåt hämtar dig i Khasab Harbor vid Musandam halvön och kör ut längs Omans spektakulära fjord (Khor As Shim) som är den längsta i området. Du åker mellan bland bergstoppar och sanddynor och får uppleva ett landskap du aldrig sett förut. Du har stor möjlighet att se lekfulla delfiner och valar på vägen medan vi passerar små pittoreska byar längs kusten.
Vi lägger till vid Telegraph Island, en Ö som byggts av britterna för att koppla ihop Bombay i Indien med Engelska fastlandet med en kabel som skulle gå under och över vattnet. Här har du möjlighet att bada, snorkla, dyka och fiska i det stilla klara vattnet medan du avnjuter en god lunch som serveras ombord.

Gör en annorlunda båt-cruise där du istället för att åka på en dagstur på fjorden övernattar på båten. Du spenderar 2 dagar på Omans vackra fjordar på en båt som är utrustad med 8 kabiner , 6 toaletter, vardagsrum med dvd musiksystem samt luftkonditionering.
Du/ Ni har en kock ombord som tillagar en härlig barbecue ombord på båten första kvällen medan ni njuter av den fantastiska naturen där höga berg möter vidsträckt öken och kristallklart vatten. En häftig kombination. Under dessa dagar har du chans att simma och bada i det kristallklara vattnet, snorkla bland koraller samt titta på lekande delfiner medan ni passerar små öar och landsbygder. En upplevelse unikt för Oman.
Oman är ett trevligt land att besöka där lokalbefolkningen är vänlig och tillmötesgående. Dock är kulturen och levnadssättet långt ifrån Sverige och vad vi är vana vid varför vi har skrivit en liten guide med saker att tänka på före man reser. Oman är ett muslimskt land vilket gör att det finns vissa saker som kan vara bra att ha med sig innan avresa för att visa respekt för lokalbefolkningen.
Oman är ett muslimskt land där lokalbefolkningen som oftast bär traditionell islamsk klädsel. Du som turist bör därför visa respekt genom att täcka axlar och knän när du lämnar hotellområdet, framförallt du som är kvinna. Ett tips är att ha med sig en sjal i väskan för att snabbt kunna täcka sig vid olika tillfällen där det krävs. Du bör inte heller vistas i badkläder på offentliga platser och gator. Det anses som väldigt respektlöst.
Precis som Dubai är alkohol enligt Islam förbjudet att sälja varför det inte går att köpa i vanliga butiker. Hotellens restauranger,barer och nattklubbar säljer dock till turisterna.
Som nordisk medborgare får du visum på flygplatsen vid ankomst. Ditt pass måste dock vara giltigt 6 månader efter att du lämnat landet.
Oman har en fredlig utveckling de senaste 40 åren och är generellt ett tryggt och säkert land att vistas i. Självklart ska du alltid vara försiktig och inte utsätta dig för onödiga situationer men kriminaliteten är låg och du kan röra dig fritt i hela landet- På landsbygden kan det ändå vara bra att vara extra försiktig.
Oman är en av världens mest solsäkraste platser. När det är som kallast i Norden är det bäst tid att åka till denna del av världen. Medeltemperaturen ligger på ca 30 grader och luftfuktigheten är låg. Vattnet har en medeltemperatur på ca 27 grader.
När du åker till Oman bör du vaccinera dig mot Hepatit A och Hepatit B. Det kan även vara bra att ta drickvaccinet mot turistdiarré/ Kolera. Se även över dina grundskydd som stelkramp, difteri och polio
Toggle content goes here, click edit button to change this text.

Toggle content goes here, click edit button to change this text.

Toggle content goes here, click edit button to change this text.

För mer information och bokning, kontakta oss nedan så hör vi av oss till dig!

Ditt namn (obligatorisk)

Din e-mail (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande