Fågelskådning

Sri Lanka är inte bara ett paradis värt att besöka helt generellt, utan ett riktigt paradis när det kommer till fågelskådning.

 

Sri Lanka är inte bara ett paradis värt att besöka helt generellt, utan ett riktigt paradis när det kommer till fågelskådning. Landet är hem för över 400 olika arter tack vare landets varierade landskap och klimat. Bästa tiden att skåda fåglar är mellan februari och mars då det inte är någon monsunperiod i landet samt att flyttfåglarna fortfarande är kvar. Sinharaja Rainforest, belägen i Sri Lankas sydvästra lågland och som även är med på UNESCOs världsarvs lista, är Sri Lankas viktigaste område för fåglar. Området har 19 av landets 20 inhemska arter och helt klart värt ett besök. En annan viktig nationalpark för fågelskådare är Bundala nationalpark, en park som sträcker sig 20 km längs kusten mellan Kirinda och Hambantota. Parken är hem för tusentals fåglar närmare 150 olika arter. Utöver dessa bör du besöka Kumana i öst, Horton Plains i ”hill country”, Kitulgala forest i väst, Udawalawe samt Minneriya som du inte får missa.

Vi anordnar specifika ”fågelskådningsrundresor” som tar dig till landets viktigaste platser för fågelskådning där du har chans att se landets stora utbud av sällsynta fåglar och växter. Fråga gärna om
mer information. Vi anordnar även gruppresor för detta arrangemang vid intresse.

 

 

 

 

 

 

 

Rundresor som inkluderar denna upplevelsen