Golf – Sri Lanka

Det är nog inte många som vet att Sri Lanka är den perfekta destinationen även för golfälskaren. Med sina 4 golfbanor kan man inte säga att det är mängden av golfbanor som lockar golfare från hela världen utan golfbanornas olika karaktär och charm. Landets höjdskillnader och vackra natur skapar en variation svår att hitta någon annanstans och som gör din golfupplevelse oförglömlig. Det sägs att Sri Lanka har några av Asiens bästa golfbanor.

 Royal Colombo Golf Club, grundad för 130 år sedan, gör golfklubben till den näst äldsta kungliga golfbanan utanför United Kingdom. Med sina 96 hektar är golfbanan beläget i hjärtat av Colombo och är som motsats till Colombos hektiska miljö en oas i öknen. Ett fantastiskt grönområde med träd, blommor och en mängd olika fåglar där du ostört kan spela din runda golf i vackra omgivningar. Kelani Valley Railway går även mitt genom golfbanan vilket ger en annan golfupplevelse då helt plötsligt ett tåg kan passera din golfbag. Gofl-bilar existerar inte men caddies can hyras för en billig peng, ca 50-100 kr.
Ät din frukost eller lunch på deras trevliga restaurang med utsikt över golfbanan.

 Victoria Golf Club, grundad i slutet av 90-talet ligger belägen fantastiskt vackert mitt bland bergen 45 minuter utanför Sri Lankas kulturella huvudstad Kandy. Banan omringas av tropisk skog, bergstoppar och sjöar vilket gör besöket till en upplevelse även om du inte spelar golf. Klubben har en 18- håls utmanade bana som sägs vara en av de bättre banorna på kontinenten. Detta område är helt klart värt ett besök och golfspelet blir något utöver det vanliga.

 Nuwara Eliya Golf Club. Det tog inte lång tid för te- arbetarna i den lilla bergsstaden Nuwara Eliya att omvandla den gröna marken till golfbana med hål och fairway då golfbanan grundades redan år 1889. Höjdskillnaderna bland bergen gör spelet till en stor utmaning och sätter dina golfkunskaper på prov, så låt inte de otroligt vackra omgivningarna ta fokus från bollen. Folk menar att golfbanan ligger i några av de naturskönaste områdena i världen med sina skogsbeklädda bergstoppar och blåa sjöar. Klimatet här uppe är något svalare vilket många menar är behagligt för sin golfrunda.

 Eagels Golf Links, det senaste tillskottet av Sri Lankas 4 golfbanor grundades 2012 och ligger på det otippade stället, Airforce- Acadamy i China Bay, Trincomalee. Förutom en annorlunda golfrunda med hänförande utsikt över fältet får du chansen att utforska Trincomalees spännande historia. Golfbanans klubbhus är en extravagant byggnad med alla faciliteter du kan tänkas behöva.

 

 

Rundresor som inkluderar denna upplevelsen